M300 MINI SCOUT LIGHT

2015-07-05 18:06:15 - Grote naam, klein lampje...

Een hele mond vol voor een lampje van krap 10 centimeter lang met een diameter van 2 centimeter zou je zeggen. Maar dit ding is zo’n wolf in schaapskleren gezien de paarse vlekken binnen mijn gezichtsveld toen ik de lamp aanzette en deze per ongeluk op mijn ogen gericht was. Met zijn 180 lumen die de CREE LED via de reflectielens eruit gooit is het een krachtpatser in een klein jasje. Voor CQB gebruik is deze tactical light uitermate geschikt. En voor de indoorafstanden is er geen donker hoekje wat de mini scout niet te pakken krijgt. Hij wordt gevoed door een enkele 123A batterij die goed is voor 1 tot 2 uur continue brandtijd. Niet heel lang, maar dit soort tactical lampen zijn er niet voor om constant te branden.

Gemaakt van geanodiseerd aluminium is de behuizing zeer slijtvast en corrosiebestendig. De lamp is waar nodig voorzien van rubberen O-ringen om de (spat)waterdichtheid te garanderen. Night Evolution voorziet hun tactical lights, net als deze, vrijwel allemaal met een vaste mount om hem direct op iedere standaard rail op je buks te kunnen zetten door middel van de eenvoudige met de hand vast te draaien mount-schroef. De M300 wordt compleet met een gewone druk switch als ook een remote switch, met dubbelzijdige tape, geleverd. De draad van de remote switch kan eenvoudig van de lamp gehaald worden. De ontstane opening op de lamp kan door een meegeleverd rubber dop afgesloten worden voor vocht en vuil.

Er zijn ongelofelijk veel verschillende tactical lights op de markt in allerlei kwaliteiten. Deze, overigens alleen voor airsoft geschikte(staat op de verpakking vermeld), lamp van Night Evolution viel ons op door zijn kleine compacte formaat. Uitermate geschikt voor gebruik op kleinere airsoftwapens die veelal gebruikt worden bij CQB is hij zoals eerder gezegd zeer krachtig en robuust voor zo’n klein ding. Op een pistool-rail zal hij niet echt goed passen. Zeker niet met de remote switch erop gemonteerd, want dan zit de trekkerbeugel 9 van de 10 keer in de weg. Wat ons betreft vanwege zijn compactheid en lichte gewicht een erg geschikte tactical light voor CQB omstandigheden. Begeef je jezelf ermee in het donker in veel grotere open gebieden of grote bosgebieden dan zijn er betere alternatieven beschikbaar, maar die zijn dan ook vaak direct een stuk groter en relatief zwaarder van formaat.
De M300 mini scout, verkrijgbaar in zwart kost € 79,90 en is verkrijgbaar bij airsoftshop.be in de webshop of gewoon in de winkel in Poperinge zelf.

Mathieu van airsoftshop.be hartelijk dank voor het beschikbaar stellen van de mini scout light.

 « Terug