MEDEDELING AAN ALLE ABONNEES, LEZERS EN VOLGERS VAN SKIRM MAGAZINE

2017-04-18 21:29:01 - SKIRM Magazine gaat stoppen

Laten we eigenlijk maar direct met de deur in huis vallen. Tot onze grote spijt gaat SKIRM Magazine na issue 23, die zo spoedig mogelijk uit gaat komen, ophouden te bestaan. Door zeer grote veranderingen binnen onze maatschappelijke carrières wordt het voor ons nog onmogelijk om het magazine voort te zetten. Je zult de laatste tijd ook wel gemerkt hebben dat het tweemaandelijks verschijnen van SKIRM Magazine enorm onder druk is komen staan met als gevolg dat iedere volgende issue steeds weer later uitkwam. Issue 23 is daarop weer geen uitzondering. Dit komt dus door onze gewone dagelijkse werkzaamheden.

SKIRM Magazine is vijf jaar geleden begonnen als een enthousiast hobby project wat al snel uit de hand liep. Er ging steeds meer tijd en werkuren zitten in het draaiende houden van het blad en alles wat daaromheen bij komt kijken. Dit hadden we er graag voor over en hebben het magazine altijd met veel plezier gemaakt. Het afgelopen jaar hebben wij het merendeel van de tijd werkweken van 100+ uren voor de kiezen gekregen door de combinatie werk/SKIRM. Een mens kan dit best een tijd volhouden maar op een gegeven moment loop je tegen een plafond aan, heel hard. Dat heeft ons doen besluiten om een keuze te maken tussen onze maatschappelijke carrière en SKIRM Magazine.

De keuze was vervelend maar duidelijk. We hopen dat je dat begrijpt en we gaan daar ook vanuit. In de komende tijd gaan we hier de zaken afronden en SKIRM Magazine ontmantelen. Dit zorgt er ook voor dat de mensen die een abonnement hebben op het blad en hebben betaald voor issuenummers die niet meer gaan verschijnen uiteraard het teveel betaalde bedrag terug gaan krijgen. Dit kan even op zich laten wachten omdat we alle zaken netjes op orde willen en moeten hebben. Het teveel betaalde komt zeker terug naar jullie maar geef ons even de tijd daarvoor. Het zal vanaf nu ook niet meer mogelijk zijn om een abonnement af te sluiten via de webshop. De back-issues zijn tot nader order nog wel te verkrijgen. Ook onze partners en webshops hebben nog back-issues voor je.

De afgelopen vijf jaar (van idee naar de eerste issue tot en met deze laatste issue) zijn als in een sneltreinvaart aan ons voorbij gevlogen. Met het verschijnen van het eerste nummer bleek al snel dat de legalisering van airsoft in Nederland vrijwel gelijkliep met die eerste SKIRM Magazine. Dat was een voor ons zeer gelukkige samenloop van omstandigheden omdat, zelfs wanneer die legalisering er (nog) niet was geweest, we SKIRM Magazine dan toch wel hadden ontwikkeld en uitgebracht. In die eerste issue waren 32 pagina’s opgenomen. Al bij de tweede issue ging dat naar 48 pagina’s om nadien naar de huidige 60 pagina’s te gaan. Dat is daarna de standaard gebleven.

In al die 23 issues zijn alle onderdelen van de airsoft (re-enactment) wereld voorbijgekomen. Van brillen, schoeisel, kleding, tactische uitrusting naar airsoftwapens en hun accessoires tot en met survival en kampeeruitrusting voor de weekendspelers. Ook games, en dan in het bijzonder de shooters, zijn altijd een vast onderdeel geweest in het magazine. Dit omdat binnen de airsoftwereld naar schatting 80% van de spelers weleens of bijna iedere dag met die games aan de gang is. Uiteraard is er voor de spelende dames onder de, voor 99% door mannen gedomineerde sport, ook altijd een plaatsje geweest in de vorm van het Pretty Nasty item. Daar konden de dames zich van hun beste kant laten zien onder leiding van fotograaf Erwin Verweij en zijn make up artists.

Via Airsoft Profile, Your Local crew en Airsoft Vibe probeerden we individuele spelers, teams, ondernemers en andere betrokkenen hun verhaal te laten doen. Met Replica roots deden we een poging om je van wat meer achtergrondinformatie te voorzien over de real steel broertjes en zusjes die je in airsoftuitvoering iedere week weer op de terreinen tegenkomt.

We hebben behoorlijk wat terreinen en organisaties bezocht in de afgelopen vijf jaar om door middel van de Skirm features te laten zien hoe het er op de diverse locaties tijdens een event aan toe gaat. Daar maakten we natuurlijk altijd veel foto’s die zeer geliefd waren onder de spelers die in het blad verschenen. De positieve reacties die we kregen wanneer we ergens te gast waren zijn nog wel de mooiste herinneringen die ons bij zullen blijven.

Zo zijn er nog vele items te benoemen die sinds 2012 tot nu in het magazine hebben gestaan. Te veel om op te noemen. Kijk daar je back-issues maar eens op na en lees ze nog maar eens door.

Zonder jou als lezer hadden we SKIRM Magazine nooit kunnen maken zoals het is geworden. Zonder onze adverteerders en toeleveranciers van review-materiaal was er al helemaal geen blad geweest. Zeker voor onze eerste adverteerders was het een sprong in het duister want we konden ze tijdens die eerste gesprekken nog helemaal niets laten zien dan alleen maar ons enthousiasme en onze werklust om van SKIRM Magazine een succes te maken. Daarvoor zijn wij hen dan ook zeer dankbaar.

Er zijn er veel te veel om op te noemen maar we willen toch wat namen noemen hieronder.

Fop en iedereen bij 101 INC airsoft division, Mike en Marco bij combatshop, Mathieu en zijn team bij Airsoftshop.be, Gocke bij Emblemen en badges, Marcellino en Kenny bij Airsoft Doctor, Hans, Ferrie en Rem bij Airsoft4U, iedereen bij Airsoft Belgium, Wim, Rob en Pascal en iedereen bij 3Division, Maikel bij Com-Bat airsoft, Ricardo van Airsoft Center, Dave bij TAG, Jeroen en Nadescha bij BB baas, Dennis bij Airsoft online, Maurice bij Q Tac, Scott bij Warrior Assault Systems, Kees bij Gears and Goodies, Berry bij unit 13, Dirk bij Wapen- en militariabeurs Oostende, Dave bij Airsoft Training Center, Yoeri en Eddy bij Airsoft adventure, Bas en Stephan bij Airsoftwinkel.nl, Erwin Verweij en alle andere fotografen die bij hebben gedragen aan SKIRM Magazine, alle schrijvers van reviews, skirm features en andere items. Bauke bedankt voor het bouwen en de ondersteuning bij de website. Een dikke bedankt aan de redactieleden Ferry, Evan, Roel, Lucid Mind, Andrew en de freelancers Rob, Jeffrey, Wim, Jens, Saskia en de anderen voor alle teksten. Verder alle fabrikanten en leveranciers bedankt voor jullie geduld en om de spullen te sturen waar wij om zeurden. Patje en Rob bedankt voor het gesjouw, ontvangst en de opslag van de stapels dozen met magazines. Moeder bedankt voor het gebruik van je schuur voor de opslag van het materiaal van SKIRM Magazine. Dionne bedankt voor het gebruik van de rustige omgeving van de boerderij zodat ik kon schrijven. De NABV en AAB bedankt voor jullie feedback en ondersteuning. Zeer zeker en zeker ook niet op de laatste plaats wil ik Dave bedanken voor zijn enorme geduld, passie en kunde om iedere keer weer een plaatje te maken van iedere issue. Ik weet hoeveel bloed, zweet en tranen je het samen met je gezin gekost heeft. Thanks Bro, eeuwig dankbaar.

Er zijn gewoon te veel namen binnen de organisaties, teams en spelers om ze allemaal persoonlijk te bedanken. Jullie weten wie jullie zijn en jullie input is van onschatbare waarde geweest. Daarvoor dank. Ongetwijfeld vergeet ik mensen persoonlijk te bedanken. Dat is niet bewust maar heeft met mijn slechte geheugen te maken. Ook jullie weten wie jullie zijn. Zeer bedankt.

Dan wil ik jou, de lezer en speler, zeer hartelijk bedanken voor het vertrouwen de afgelopen vijf jaar. SKIRM Magazine is altijd gemaakt voor en door airsoftspelers, dus ook door jou.

Als allerlaatste wil ik mijn vrouw en kinderen bedanken voor hun inzet voor SKIRM Magazine en hun eindeloze geduld en opofferingen zodat ik dit project kon doen. Zonder jullie was het nooit gelukt. Ik heb straks weer meer vrije tijd, wen daar maar vast aan ;)

Is de airsoftwereld van ons af? Ben je belazerd! Wij blijven spelen en gaan je zeker ergens terugzien.

Aan welke kant van de loop je, je ook bevindt.

 

Rob Dankers

hoofdredacteur SKIRM Magazine« Terug